Kolme askelta, joiden avulla voit tulla rikkaaksi.

Varakkuus ja suoranainen rikkaus ovat usein pienistä asenteiden ja tapojen muutoksista kiinni.
Ihminen, mittaa nettoarvosi. Aikaa myöten se näkyy myös pankkitilin paksuudessa.
Usein sanotaan, että jos ei usko vaurastumiseen, ei myöskään vaurastu. Jopa tutkimukset tukevat tätä väitettä, muistuttaa talousnimimerkki Financial Samurai Money Under 30 -sivustolla.
Tosiasia nimittäin on, että käsityksemme itsestämme ja siitä, kuinka arvokkaaksi itsemme koemme, ovat melko suorassa suhteessa nettovarallisuuteemme. Itsetuntomme siis vaikuttaa nettoarvoomme.
Financial Samurai jakaa neuvonsa kolmeen osaan.
Keskimääräistä paremmalla säästäjällä on esimerkiksi aimo annos itsetuntoa ja uskoa itseensä. Se on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista.
Tällainen henkilö myös etsii aktiivisesti tapoja rakentaa vaurauttaan. Hänellä voi olla uskomattoman optimistisia ideoita siitä, miten voi tehdä enemmän rahaa.
Hän myös säästää enemmän, investoi enemmän ja ottaa enemmän riskejä vaikkapa perustamalla yrityksiä tai ostamalla kiinteistöjä. Hän tietää, miten torjua sudenkuoppia tai liikaa velkaantumista.
Itsetuntoa kirjoittajan mukaan on helppo kasvattaa. Pitää muun muassa ottaa reilusti kehut vastaan. Varsinkin meillä suomalaisilla on paha tapa vähätellä itseämme.
Pitää lisäksi nimetä joka päivä yksi asia, josta on kiitollinen itselleen.
Kannattaa listata asioita, joille antaa arvon riippumatta siitä, liittyvätkö ne työhön tai henkilökohtaiseen elämään.
Toinen vinkki liittyy oman talouden seuraamiseen. Keskimääräistä parempi säästäjä seuraa kukkaronsa kuntoa ahkerasti. Tämän näkemyksen mukaan oman varallisuuden seuraaminen on sijoitus itsetuntoon. Silloin ajatellaan, että on ansaitsemansa rahan arvoinen.
Tärkeintä tässä on alkaa nähdä itsensä pitkän aikavälin investointina. Silloin rahan näkee samanlaisena sijoituksena kuin liikunnan.
Keskimääräistä parempi säästäjä myös pyrkii ulos mukavuusalueeltaan.
Vaikka ihmisellä olisi hyvä itsetunto, se ei tarkoita sitä, että hänellä ei olisi pelkoja. Tosiasia on, että meillä jokaisella on rahaan liittyviä pelkoja. Se, miten käsittelemme pelkojamme, kuitenkin ratkaisee.
Tutkimusten mukaan myös suurituloiset pelkäävät, mutta pelko ei kahlitse heitä. Se voi tarkoittaa vaikkapa palkankorotuksen pyytämistä tai uskallusta oppia sijoituksistaan ja niihin liittyvistä virheistä. Se voi tarkoittaa uuden työn etsimistä silloin, kun on saavuttanut nykyisen työpaikan palkka- ja etenemisrajat.
Yksi tapa lisätä itsearvostusta on laittaa itsensä tietoisesti epämukaviin tilanteisiin. Jos siis pelkää neuvottelutilannetta, pitää laittaa itsensä tilanteeseen, joissa on mahdollisuus pyytää lisää palkkaa. Se on tilanteista hankalimpia. Kyseinen asetelma ehkä pelottaa aluksi, mutta ajan mittaan voi alkaa ymmärtämättä, miten voimaannuttavaa toiminta on. Se näkyy sekä itseluottamuksessa että pankkitilillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti